Op zondag 10 oktober ging de tweede activiteit van Samen Buiten Buurten door. Dit is een nieuw project waarbij ontmoetingskansen worden gecreëerd in de nabije natuur. Studenten Sociaal werk van Arteveldehogeschool zetten mee hun schouders onder dit project.
Het was een aangename wandeling door ‘t klein parkske’ in Aalst. Samen met gids Bart wandelden we met vele buurtbewoners door het park. Tijdens de wandeling in ’t klein parkske boeit gids Bart het talrijk opgekomen publiek met verhalen over merkwaardige eigenschappen van de bomen. We ontdekten de natuur aan de hand van al onze zintuigen. Zo staat er ‘de Ajuinensoepboom’ (Tona Sinensis). De boom wordt zo genoemd omdat zijn bladeren naar ajuinensoep ruiken. De ideale boom om in Aalst terug te vinden!
Ook staan er vrouwelijke taxussen. Deze plant is giftig voor dieren, maar toch zijn de bessen heerlijk zoet en eetbaar! Enkele nieuwsgierigen uit het publiek waagden zich eraan om te proeven. Wat verderop ontdekten we een koekjesboom, die merkwaardig genoeg ruikt naar koekjes.
Tijdens de wandeling kwamen we in verbinding met de natuur. Hieruit kunnen we veel leren om ook met elkaar in verbinding te gaan.
We sloten de wandeling af onder de fantastische danslinde en kon iedereen genieten van een lekker stukje appeltaart, een kopje lindebloesemthee en lekkere (door de groendienst zelf geplukte!) Aalsterse appels.
Geïnteresseerden konden hun gegevens achterlaten bij de studenten sociaal werk, die deze campagne meehelpen realiseren als bachelorproject, om zo op de hoogte te blijven van de volgende activiteiten van Samen Buiten Buurten.
Samen ontdekten we hoe verrassend ’t klein parkske kan zijn!
Tot de volgende!