(Her)ontdek 't klein parkske

(Her)ontdek 't klein parkske

Op zondag 10 oktober ging de tweede activiteit van Samen Buiten Buurten door. Dit is een nieuw project waarbij ontmoetingskansen worden gecreëerd in de nabije natuur. Studenten Sociaal werk van Arteveldehogeschool zetten mee hun schouders onder dit project.

Het was een aangename wandeling door ‘t klein parkske’ in Aalst. Samen met gids Bart wandelden we met vele buurtbewoners door het park. Tijdens de wandeling in ’t klein parkske boeit gids Bart het talrijk opgekomen publiek met verhalen over merkwaardige eigenschappen van de bomen. We ontdekten de natuur aan de hand van al onze zintuigen. Zo staat er ‘de Ajuinensoepboom’ (Tona Sinensis). De boom wordt zo genoemd omdat zijn bladeren naar ajuinensoep ruiken. De ideale boom om in Aalst terug te vinden!
Ook staan er vrouwelijke taxussen. Deze plant is giftig voor dieren, maar toch zijn de bessen heerlijk zoet en eetbaar! Enkele nieuwsgierigen uit het publiek waagden zich eraan om te proeven. Wat verderop ontdekten we een koekjesboom, die merkwaardig genoeg ruikt naar koekjes.

Tijdens de wandeling kwamen we in verbinding met de natuur. Hieruit kunnen we veel leren om ook met elkaar in verbinding te gaan.

We sloten de wandeling af onder de fantastische danslinde en kon iedereen genieten van een lekker stukje appeltaart, een kopje lindebloesemthee en lekkere (door de groendienst zelf geplukte!) Aalsterse appels.

Geïnteresseerden konden hun gegevens achterlaten bij de studenten sociaal werk, die deze campagne meehelpen realiseren als bachelorproject, om zo op de hoogte te blijven van de volgende activiteiten van Samen Buiten Buurten.

Samen ontdekten we hoe verrassend ’t klein parkske kan zijn!

Tot de volgende! 

(Her)ontdek Park Schelfhout

Lees ook

Kruiden groeien en delen op je vensterbank

Kruiden groeien en delen op je vensterbank

Kruiden zaaien en planten in een bak voor op je vensterbank om te delen met je buren.

Biodiversiteit: de diversiteit van het leven

Biodiversiteit: de diversiteit van het leven

Over de schoonheid en het belang van biodiversiteit. Wat betekent biodiversiteit voor de natuur en het leven op aarde? Wat kan biodiversiteit voor ons als mens betekenen?

Workshop insectenhotels

Workshop insectenhotels

Samen knutselen en timmeren van insectenhotels.

Er hangt natuur in de lucht

Er hangt natuur in de lucht

Over het geluk van kamerplanten, huisdieren en de bacteriën in de lucht.

3 Goede Dingen in de Natuur

3 Goede Dingen in de Natuur

Een leuke oefening: een week lang, elke dag 3 goede dingen opmerken in de natuur vergroot onze verbondenheid met de natuur.

Planten delen met je buren doe je zo!

Planten delen met je buren doe je zo!

Wil je je buren leren kennen en meer groen in huis halen? Lees dan zeker verder!

(Her)ontdek Park Schelfhout

(Her)ontdek Park Schelfhout

Samen met natuurgids Bart Backaert ontdekken we de eetbare planten in parktuin Schelfhout.